Maahanmuuton miljardiluokan vuotuiset kustannukset -keneltä leikataan?

Keskiviikko 23.3.2016 klo 23:17


Maahanmuuton miljardiluokan vuotuiset kustannukset -keneltä leikataan?

Viime syksystä alkaen olen laskeskellut miten paljon lisää pituutta tuottavuusloikkaan tarvitaankaan, jotta voimme kustantaa noin miljardin euron luokkaa olevat vuotuiset maahantulleiden aiheuttamat lisäkustannukset. Muistetaan, että taloutemme oli jo kuralla ennen massiivisen pakolais/siirtolaiskriisin alkuakin.

Poliitikot yksi toisensa perään hokevat kuin transsissa kuinka oleellista on satsaaminen kotouttamiseen. Unohdetaan, että kotouttamiseen on kyllä satsattu Suomessa jo parisen kymmentä vuotta laihoin tuloksin. Ei työperusteisesti tänne tulleiden työllistymisaste on surkean huono. Lähtömaakohtaista vaihtelua on. llman radikaalia muutosta kotoutuspolitiikkaan sama tilanne jatkuu, koska sosiaalisilla tuillakin pärjää käytännössä vaikka läpi elämän. Talous ei siis kestä, eikä jo tiukille vedetty kansa kestä enää lisäleikkauksia. Moni varsinkin köyhyydessä elävä suomalainen kyseenalaistaa sen, että toiset saavat ilmaiset asumiset, ruuat, terveydenhuollon ym , vain koska ovat monen turvallliseksi luokitellun Euroopan maan läpi kuljettuaan vasta täällä Pohjolan perukoilla päättänyt hakea turvapaikkaa ja perustelleet hätänsä. Myönteiseen oleskelulupaan riittää yhden Maahanmuuttoviraston henkilön päätös.

On aika keskustella vakavasti siitä, että terveet työkykyiset maahantulijat kustantaisivat itse asumisensa ,terveydenhuoltonsa ym, kuten muutkin terveet ja työkykyiset ihmiset- mukaanlukien monet maahanmuuttajataustaiset- Suomessa tekevät. Olisiko alkuun vaikkapa valtion takaama opintolainan tyyppinen henkilökohtainen velka jokaiselle oleskeluluvan saaneelle ratkaisun avain ongelmaan? Kuten opintolainassa on porkkanaa aikataulussa valmistuville, vastaavaa lainan osin anteeksiantoa voisi soveltaa ripeästi itsensä yksityiselle sektorille (tai hoiva-alalle julkisella puolella) työllistäneille ja verovaroja tuottaville. Näin myös saisimme selville mitä maahanmuutto maksaa. Nojaan avauksessani niihin -varsinkin opposition- väitteisiin, että nämä maahanmuuttajat rikastavat yhteiskuntaamme, ja ovat huoltosuhteemme takia vain Suomelle eduksi. Vastaan siis otsikkoon, että leikataanpa tulijoilta itseltään, eikä enää köyhyysrajalla sinnittelevältä Suomen kansanosalta.

Avainsanat: turvapaikanhakijat, kustannukset, velka, opintolaina,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini