15000 e lasku veronmaksajille Espoon liikuntatoimen ja opetuksen edustajien oppireissusta Kanadaan

Keskiviikko 19.10.2016 klo 23:09


ESPOO TIEDOTTAA 28.9.2016:

 Espoon liikuntatoimen edustajat hakevat Kanadasta oppia kaupungille ajankohtaisissa liikuntaratkaisuissa

 Espoon kaupungin liikuntapalvelujen ja suomenkielisen opetuksen edustajia on parhaillaan opintomatkalla Yorkin alueella Kanadassa. Matkalta haetaan kokemuksia ja oppia Espoossa ajankohtaisiin liikuntasuunnitelmiin ja ratkaisuihin sekä koulujen liikunnan opetukseen liittyviin kysymyksiin.

 Matka perustuu Espoon ja Yorkin alueen jo kymmenen vuotta jatkuneeseen yhteistyöhön. Matkan ohjelma tehty yhteistyössä Yorkin alueen kumppaneiden kanssa, ja kumppanit ovat järjestäneet matkan aikana tehtävät kouluvierailut sekä vierailut liikuntapaikkakohteisiin.

 Mediassa on esitetty kysymyksiä matkan toteuttamisen tarkoituksenmukaisuudesta ja ajankohdasta, koska matkan kanssa samaan aikaan Kanadassa pelataan jääkiekon World Cup-turnausta.  Matkan ohjelman sisältö on suunniteltu täysin World Cup-turnauksesta riippumatta ja sen anti hyödyttää Espoon kaupungin liikunta- ja opetuspalveluiden kehittämistä. Matkan ohjelmaan ei sisälly jääkiekko-otteluiden seuraamista, mutta matkan osallistujat voivat tiiviin matkaohjelman ulkopuolella seurata otteluita omalla ajalla ja omalla kustannuksellaan.

 

Matkasta tehdyt virkamatkaesitykset on hyväksytty Espoon kaupungin sääntöjen mukaisesti. Espoon kaupunki maksaa matkaan osallistuvien viranhaltijoiden matkat, majoitukset ja päivärahat. Matkan kokonaiskustannukset kaupungille ovat noin 15 000 euroa.

 

Monipuolista yhteistyötä

 Yhteistyö tähtää keskinäiseen oppimiseen ja kehittymiseen. Vuosien aikana Espoon edustajat ovat tutustuneet mm. Yorkissa käytössä olevaan, ja nykyisin myös Espoon perusopetuksessa sovellettavaan aluejohtamisen malliin, rehtorien täydennyskoulutukseen ja koulujen arviointijärjestelmiin sekä maahanmuuttajien kotoutuksen järjestämiseen.  Espoon lukioiden ja Yorkin lukioiden välillä on opiskelijavaihtoa ja Espoon edustajia on osallistunut Kanadassa järjestettäville kansainvälisille Quest -messuille, joilla jaetaan oppimisen parhaita käytäntöjä. Kuluvana syksynä neljä espoolaislukion oppilasta pitää esityksen messuilla.

 

Kanadalaiset puolestaan ovat tutustuneet espoolaiseen koulurakentamiseen, oppilas- ja opiskelijahuoltoon, erityisen tuen järjestämiseen sekä tapaan, jolla Espoo kehittää opetusta ja tukee kouluja.

 

Espoolaiset tutustuvat mm. jäähalliratkaisuihin, sataman rakentamiseen ja koulujen liikunnan opetukseen

 

Nyt toteutettavaan matkaan osallistuvat perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen suomenkielisen opetuksen tulosyksiköstä sekä liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko, liikuntapäällikkö Markku Sistonen sekä Matinkylän jäähallin päällikkö Mikko Kauhanen liikunta- ja nuorisopalvelujen tulosyksiköstä.

 

Matkan aikana tutustutaan veneiden talvisäilytyksen uusimpaan tekniikkaan Lake Simcoen rannalle rakennettavassa satamassa, jossa venehotelleiden katossa on hydrauliset nostimet. Kysymys veneiden talvisäilytyksestä on Espoossa erittäin ajankohtainen.  Talvisäilytyksestä on juuri valmistunut suunnitelma, johon perustuvia ratkaisuja valmistellaan. 

 

Espoon edustujat vierailevat kahdessa jäähallissa, mm. useaan kerrokseen rakennetussa hallissa, joka tekniikaltaan on ainutlaatuinen maailmassa. Vierailun aikana nähdyistä ratkaisuista haetaan kokemuksia ja hyötyä mm. Matinkylän uuden jäähallin suunnitteluun ja rakentamiseen.  Espoon edustajat tutustuvat rantaraittiin ja sen palveluratkaisuihin, kahteen skeittipuistoon, ulkoilualueeseen ja monitoimihalliin. 

 

Ohjelmaan sisältyy myös useita kouluvierailuja. Niiden aikana perehdytään koulujen liikunnan opetukseen liittyviin kysymyksiin, mm. koulun ja varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmauudistuksien näkökulmasta, liikunnan määrän lisäämiseen päiväkoti- ja koulupäivän aikana sekä urheilullisesti lahjakkaiden nuorten opintopolun kehittämiseen perusopetuksesta aina lukiokoulutukseen asti.

 

Avainsanat: Espoon liikuntatoimi, Kanada, World Cup


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini