Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksellakin päällikköjen hiukset harmaantuvat resurssipulasta

Tiistai 25.10.2016 klo 11:29


Tänään 25.10.2016 olin  poliisikansanedustajien kanssa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vieraana.

Asukaslukuun suhteutettuna Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella vähiten poliiseja koko valtakunnassa ja vuoden loppuuun mennessä uhkaa 44:ää, joista 21 poliisimiestä, määräaikaisten virkojen loppuminen.

Alueellahan on sekä väestömäärän, että ulkomaisen väestömäärän poikkeuksellinen kasvu. Lisäksi alueelle on sijoitettu turvapaikanhakijoita suuri määrä suhteessa poliisihenkilöstön määrään.

Resurssipula pysyvästi muuttuneessa toimintaympäristössä on myrkkyä peruspoliisitoiminnalle, jolla taataan turvallisuus, ja jota kautta mm. SUPO saa tärkeää tietoa.

Tilannekuva on karu, kun muistetaan mitä varten poliisi on -kansalalaisia ja elinkeinoelämän edellytyksiä turvaamaan.

Poliisitoimintojen priorisointi hälytystehtävien suorittamiseen on vain tekohengitystä, joka auttaa hetkellisesti selviämään, mutta samaan aikaan  sekä liikenne että yjt-valvontaa joudutaan rajoittamaan, mikä puolestaan johtaa paljastumattoman rikollisuuden kasvuun räjähdysmäisesti. 

Ainoa lohdullinen asia tilanteessa on, että ainakin näyttää siltä, että yli puoluerajojen kansanedustajat ymmärävät poliisin rahoituksen turvaamisen tärkeyden.

Aiemminhan meillä on ulkoasianvaliokunnassakin käynyt poliisiylijohtaja Kolehmainen ja SUPOn päällikkö Pelttari kertomassa karua kieltään mitä vaikutuksia kansalaisten arkeen ja turvallisuuteen seuraa, jollei poliisin resurssit ole turvattu. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini