Puolueen puheenjohtajaehdokkaaksi

Perjantai 10.3.2017 klo 19:12


Kansanedustaja Veera Ruoho: Ilmoittaudun Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan. 

Perussuomalaiset on aikansa suurimmassa murroksessa. Tarvitsemme johtajuutta, joka saa meidät toimimaan yhdessä rintamassa 100-vuotiaan Suomen hyväksi, kansan hyvinvoinnin ja turvallisuuden parhaaksi.  

Puheenjohtaja Soinin suurten saappaiden sijaan katse maailmaa nähneisiin maihinnousukenkiini: 

Kansainvälistä kokemusta johtotehtävistä 

Olen johtanut menestyksellisesti 17 eri kansalaisuudesta muodostuneita puolentoistasadan hengen YK:n kansainvälisiä poliisijoukkoja siviilikriisinhallinnan tehtävissä. Saavutin niin paikallisten kuin muiden kansainvälisten toimijoiden arvostuksen ja luottamuksen noissa äärimmäisissäkin olosuhteissa konfliktialueilla.  

Maahanmuuttopolitiikan ja turvallisuuden osaaja 

Poliisityöni kautta (mm. ulkomaalaispoliisin turvapaikkatutkinta, maastakarkotusesitysten laadinta ja maasta poistamisen täytäntöönpanotehtävät) minulla on vankka kokemus ajankohtaisesta ja koko Eurooppaa koskettavasta turvapaikka-  ja maahanmuuttoliikkeestä. Olen tutkinut myös ihmiskauppaa. Tunnen erinomaisesti koko muuttoliikkeeseen liittyvän ongelmavyyhdin. 

Ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset ovat minulla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä hallinnassa. Siinä työssä tuen Suomen pitkää ulkopoliittista linjaa, jossa Suomen asiaa ajetaan Paasikiven linjalla: Hyvät suhteet kaikkiin naapureihin ja Suomen pitäminen kansainvälisten konfliktien ulkopuolella. 

Toimin lisäksi Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden limittyminen toisiinsa on tunnustettu.  

Olen suorittanut menestyksellä kehitystutkimuksen opintoja Helsingin ylipistossa valtiotieteellisessä, mikä tukee täysin työtäni.  

Kuntapuolen tuntemus 

Ajankohtainen terveydenhuollon uudistus on minulle tuttu aihe Suomen toiseksi suurimman kaupungin, Espoon, valtuutettuna ja sosiaali-ja terveyslautakunnan jäsenenä. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on tarpeen, jotta raja-aita perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä kaatuu. Perussuomalaisena vastustan yritysten kermankuorintaa ja sitä, etteivät yritykset maksaisi veroja Suomeen. Ennaltaehkäisevä ja varhainen puuttuminen säästää. Siksi ikäihmisilläkin tulisi olla rutiiniterveystarkastukset ja vanhusasiamies varmistamassa, että vanhukset saavat tasapuolisen kohtelun. 

Kuuntelen kenttää – koko Suomen alueellinen edustavuus 

Kotimaan politiikassa perussuomalaisten on jatkettava pienen ihmisen puolustajana Vennamon linjalla. Puheenjohtajana korostaisin myös pienyrittäjyyden merkitystä. Naisyrittäjät ovat jääneet valitettavan vähälle huomiolle. 

Olen politiikassa muita varten. Kuuntelen kirjaten muistiin kansan kokemuksia, mielipiteitä ja ideoita.  Perusuomalaiset puolue ei ole yhden miehen bändi, vaan vastuuta ja valtaa jaetaan. Osaamista meiltä löytyy eri sektoreilta. 

Näen tärkeänä alueellisen tasapainon ja suosinkin kehitysideoita, joilla voidaan varmistaa tasapuolinen koko Suomen kattava alueellinen edustavuus puolueen päättävissä elimissä. Jäsenistölle suoritetut kyselyt antavat tukea puoluejohdon työlle. Uudistuminen on luonnollista puheenjohtajavaihdoksessamuttei hyväksi koettua perustaa kannata murentaa. 

Meillä on monenlaisia ajatuksia joskus toisistaan täysin poikkeaviakin, mutta meitä kaikkia yhdistää perusuomalaisuus. 

Suosiomme perustuu kenttäväkemme kovaan työhön säässä kuin säässä. Jos saan arvostamani kenttäväkemme luottamuksen puheenjohtajaksiotan myös ministerin salkun vastaan. 

Johdan edestä, kuuntelen kenttää. 

Veera Ruoho 

Kansanedustaja 

VTK, poliisi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini