TIEDOTE: Ruoho vaatii: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä

Maanantai 15.2.2016 klo 10:07 - Veera Ruoho


Tiedote 15.2.2016

Julkaisuvapaa

Aihe: Perussuomalaisten Veera Ruoho: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä 


Perussuomalaisten Veera Ruoho: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä

 

Yle uutisoi viime viikolla, että Luona Oy:n vastaanottokeskukset poikivat valituksia. On pulaa henkilökunnasta ja sen väitetään olevan osin epäpätevää. Maahanmuuttoviraston ohjeita henkilökunnan määrästä ja ammattiosaamisesta ei tunnuta noudatettavan.

 

”Turvapaikkakriisi  houkuttaa yrityksiä hyötymään tilanteesta. Suomi on ollut takki levällään ja täysin valmistautumaton tällaiseen kansainvaellukseen. Aikaisemmat hallitukset ovat naivisti tuudittautuneet maahanmuuttotilanteen muuttumattomuuteen”, toteaa perussuomalaisten espoolaiskansanedustaja Veera Ruoho.

 

”Kriisistä on tulossa Suomelle pelkästään tänä vuonna ainakin miljardin lasku. Pitää olla tarkka, mihin jokainen sentti käytetään”, jatkaa Ruoho.

 

Joulun alla hallitus kirjoitti 80-kohtaisen turvapaikkapoliittisen ohjelman. Myös vastaanottokeskukset olivat tarkastelussa. Perussuomalaisten vaatimuksesta vastaanottokeskuksille määritetään hyväksyttävä kustannustaso, niiden turvallisuutta parannetaan, niille luodaan järjestyssäännöt ja asukkaille päivittäinen ilmoittautumisvelvollisuus vastaanottorahan edellytyksenä.

 

”Sisäministeriössä arvioidaan parhaillaan vastaanottokeskuksia, niiden käytäntöjä muutetaan ja osa keskuksista suljetaan. Samalla lainsäädäntöä voitaisiin muuttaa niin, että vain yleishyödylliset, rajatun voitonjaon yhtiöt ja julkiset toimijat pääsisivät perustamaan keskuksia”, vaatii Ruoho.

 

Lisätietoja:

kansanedustaja Veera Ruoho (ps)

050-3313 037  ja 050 5122 581

1 kommentti . Avainsanat: vastaanottokeskus, yritykset, YLE, Luona Oy, turvapaikkakriisi, kustannukset