Yle verojen kerääjänä mainostamaan kaikkia vaaliehdokkaita tasapuolisesti

Tiistai 16.2.2016 klo 0:35 - Veera Ruoho

Täysistunnon puheenvuoro
Perjantai 12.2.2016 klo 13.00—13.31
Valtiontalouden tarkastusviraston kertomus eduskunnalle vaalirahoituksen valvonnasta vuoden 2015 eduskuntavaaleissa
Kertomus
13.27
Veera
Ruoho
ps
(vastauspuheenvuoro)
" Arvoisa puhemies! Tosiaan hyviä pointteja ihan jokaisessa puheenvuorossa minusta täällä. Minusta on oikein inhimillisesti traagista se, että jotkut ottavat lainaa jopa 100 000 euroa ja sitten eivät pääsekään. Että kyllä minä kannattaisin sellaista rajoitusta ainakin myöskin tähän lainanottoon. 
Sitten haluaisin mainita tästä Ylestä, että siellähän viime vaalienkin aikana tehtiin näistä kaikista halukkaista ehdokkaista semmoinen video, ja sehän on minun mielestäni oikea suunta, että annetaan kaikille mahdollisuus mainostaa itseänsä. Ja varsinkin kun Ylelle jokainen suomalainen maksaa sitä Yle-veroa, niin itse asiassa haluaisin vielä enemmän laajentaa heidän vastuutaan tällaisesta mainonnasta kaikille tasapuolisesti."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalirahoituksen valvonta, tasapuolinen mainonta, YLE,

TIEDOTE: Ruoho vaatii: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä

Maanantai 15.2.2016 klo 10:07 - Veera Ruoho


Tiedote 15.2.2016

Julkaisuvapaa

Aihe: Perussuomalaisten Veera Ruoho: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä 


Perussuomalaisten Veera Ruoho: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä

 

Yle uutisoi viime viikolla, että Luona Oy:n vastaanottokeskukset poikivat valituksia. On pulaa henkilökunnasta ja sen väitetään olevan osin epäpätevää. Maahanmuuttoviraston ohjeita henkilökunnan määrästä ja ammattiosaamisesta ei tunnuta noudatettavan.

 

”Turvapaikkakriisi  houkuttaa yrityksiä hyötymään tilanteesta. Suomi on ollut takki levällään ja täysin valmistautumaton tällaiseen kansainvaellukseen. Aikaisemmat hallitukset ovat naivisti tuudittautuneet maahanmuuttotilanteen muuttumattomuuteen”, toteaa perussuomalaisten espoolaiskansanedustaja Veera Ruoho.

 

”Kriisistä on tulossa Suomelle pelkästään tänä vuonna ainakin miljardin lasku. Pitää olla tarkka, mihin jokainen sentti käytetään”, jatkaa Ruoho.

 

Joulun alla hallitus kirjoitti 80-kohtaisen turvapaikkapoliittisen ohjelman. Myös vastaanottokeskukset olivat tarkastelussa. Perussuomalaisten vaatimuksesta vastaanottokeskuksille määritetään hyväksyttävä kustannustaso, niiden turvallisuutta parannetaan, niille luodaan järjestyssäännöt ja asukkaille päivittäinen ilmoittautumisvelvollisuus vastaanottorahan edellytyksenä.

 

”Sisäministeriössä arvioidaan parhaillaan vastaanottokeskuksia, niiden käytäntöjä muutetaan ja osa keskuksista suljetaan. Samalla lainsäädäntöä voitaisiin muuttaa niin, että vain yleishyödylliset, rajatun voitonjaon yhtiöt ja julkiset toimijat pääsisivät perustamaan keskuksia”, vaatii Ruoho.

 

Lisätietoja:

kansanedustaja Veera Ruoho (ps)

050-3313 037  ja 050 5122 581

1 kommentti . Avainsanat: vastaanottokeskus, yritykset, YLE, Luona Oy, turvapaikkakriisi, kustannukset