Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain muuttamisesta

Keskiviikko 19.10.2016 klo 22:21

Täysistunnon puheenvuoro PTK 103 2016 vp
Keskiviikko 19.10.2016 klo 13.59—16.37
2
Hallituksen esitys  HE 188/2016 vp
15.17 Veera Ruoho ps
Arvoisa puhemies!
Tämä hallituksen esitys laiksi julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain muuttamisesta on erittäin kannatettava.
Sillä voimme edelleen parantaa viranomaistoiminnankin tehokkuutta ja ennen kaikkea julkisen hallinnon viranomaisten asiakaspalvelun saatavuutta.
Vieruskaverini tässä, edustaja Torniainen, aikaisemmin kertoi, kun ei saanut debatissa puheenvuoroa, omasta vaalipiiristään hyvän esimerkin niin sanotusta Mallu-bussista, joka tarjoaa sote-palveluita heidän alueella. Siellä kuulemma saa jopa kamerayhteyden esimerkiksi lääkäriin semmoisissa pienemmissä jutuissa.
Sitten toisaalta meillähän on ollut jo pitkään yhteispalvelupisteitä, joissa saa apua useissa poliisin lupa-asioissa. Niissä otetaan vastaan hakemuksia ja toimitetaan valmiita asiakirjoja.  
Arvoisa puhemies!
Mielelläni kerron myös hyvän esimerkin omasta vaalipiiristäni ja kotikaupungistani Espoosta, jossa on Ison Omenan kauppakeskuksessa palvelutori.
Se on uusi julkisten palvelujen palvelukonsepti, jonka tavoitteena on helpottaa kuntalaisten arkiasiointia, ja sieltä löytyy kirjasto, nuorisopalvelut, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, Kela, kaupungin yhteispalvelupiste, HUSin laboratorio ja kuvantamistoiminnot, sekä siellä on myös kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikka Kohtaamo.
 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteispalvelupiste, Espoon palvelutori, Poliisin lupa-asiat, sote-palvelut

Toritapahtuma 27.6.2015

Torstai 2.7.2015 klo 13:26 - Veera Ruoho

Olin Inkoossa 27.6.2015. Kaunis päivä, upeita ihmisiä, jotka huolissaan kotikuntansa tulevaisuudesta, kun Rudus Oy louhii ja murskaa aiheuttaen haittaa ihmisille kuin ympäristölle. Ihmettelyä miten Suomi antaa ulkomaalaisomisteisen Rudus Oy:n tuhota ympäristön, ei veroja Suomeen, ei työpaikkoja inkoolaisille, ja vieläpä 80 % murskeesta viedään ulkomaille. Inkoossakin kesäasukkaat jopa kolminkertaistavat asukasmäärän kesäisin, mitä käy tulevaisuudessa, kun louhostoimintaa aiotaan entisestään laajentaa? Ei mitään järkeä!  
1232300-page-001.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Inkoo, satama, tori, perussuomalaiset